FFVAL-ovi robotičari opet ostvarili uspjeh na MakeX

U subotu 12.10. je u Zagrebu održano međunarodno natjecanje u edukacijskoj robotici za osnovnoškolce pod nazivom MakeX European Open 2019.

Sudjelovalo je 200 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i Kosova koji su programirali robote i rješavali zadatke koristeći logičko razmišljanje, strateško planiranje i rješavanje problema poput pomicanja objekata, praćenja linija, prepoznavanja boja i drugih kompleksnih radnji koje roboti trebaju sami napraviti.

MakeX je svjetsko natjecanje u naprednoj, edukacijskoj robotici koje promovira učenje u raznim poljima znanosti i tehnologije potičući suradnju, interdisciplinarnost i orijentiranost ka rješavanju stvarnih problema.

FFVAL je sudjelovao s dvije ekipe robotičara. Stariju ekipu (Intermediate Group) su činili Luka Bogović i Luka Milić, mlađu (Elementary Group) Nino Cvetković i Jan Đurinski, a pripremali su ih mentori Damir Hržina i Mladen Božić. I dok se starija ekipa nije uspjela plasirati u finale, mlađoj ekipi je to uspjelo. U finalu je FFVAL-ova ekipa u savezu s ekipom ZTK Karlovac osvojila 2. mjesto.