Mladen Božić dobitnik godišnje nagrade Rudolf Perešin

Mladen Božić je dobitnik Godišnje nagrade Rudolf Perešin koju dodijeljuje Zajednica za tehničku kulturu Zagrebačke županije za 2019. godinu za:

  • izuzetan doprinos razvitku i unapređenju izvanškolskog i izvannastavnog obrazovanja građana, a posebice djece i madeži
  • razvitak i unapređenje inventivnog rada
  • izuzetne uspjehe u tehničkoj kulturni, posebice u robotici.
Mladen Božić je 2009. godine osnovao udrugu tehničke kulture „Foto-Film-Video Amateri Luke“ poznatu pod nazivom FFVAL. U malom mjestu Luka pokraj Zaprešića sa svega 1400 stanovnika. U doniranim prostorima mještana aktivno provodi programe edukacije djece pa i odraslih u području tehničke kulture. Rad udruge prvenstveno je bazirao na rad s djecom, ali podržavao i aktivnosti odraslih. Nastalim filmovima sudjelovali su na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima za koje su dobili brojna priznanja i nagrade te 2013. organizira 1. međunarodni filmski festival smijeha pod nazivom FIFES.
2015. godine proširuje djelatnost na robotiku i automatiku te time postaje mali centar tehničke kulture. Uspješnost u realizaciji programa potvrđuju rezultati u natjecanjima mladih tehničara gdje na županijskoj razini u kategoriji robotskog spašavanja žrtve osvajaju druga i treća mjesta. S robotičarima sudjeluje na svim natjecanjima u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) gdje postiže izuzetno visoke rezultate od kojih svakako treba istaknuti osvajanje zlatnog 1. mjesta na Super finalu Croatian Makers lige. To je napredno natjecanje u edukacijskoj robotici za najbolje i najmotiviranije ekipe u Croatian Makers ligi u školskoj godini 2018./2019. u kojem je sudjelovalo 300 najboljih natjecatelja iz cijele Hrvatske, pod pokroviteljstvom Predsjednice Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.
 
Čestitke našem Mladenu !!!