STEM revolucija u FFVAL-u

Eto malo novosti iz područja STEM Revolucije u koje je FFVAL uključen od samog početka:

– STEM Revolucija: 1083, od čega 784 osnovnih škola, 113 srednjih škola, 116 udruga, 10 fakulteta, 38 knjižnica, 22 dječja doma i ostalih

– Croatian Makers robotička liga: 511, od čega 430 osnovnih škola, 72 udruge, 7 knjižnica, 2 dječja doma i ostalih gdje je FFVAL bio domaćin jednog kola.

Internet stvari i Logo: 48 ustanova

– Napredni Internet stvari: 103 ustanove

– Napredno robotičko natjecanje WER: 51 ustanova

– STEM auto je do sada održao 108 radionica za 1620 djece širom Hrvatske

Od ukupno 521 utanove uključenih u stem revoluciju, 440 ih ima status kluba, a samo 81 ustanova je dobila status Centra izvrsnosti. Da, naravno da je FFVAL dobio titulu Centra izvrsnostiKartu možete pogledati ovdje.

I ova sezona je počela izvanrednim rezultatima u prvom kolu CM lige pa je u zaprešićkoj regiji, starija do0bna skupina pod mentorstvom Damira Hržine osvojila 2. mjesto. Ove sezone iz FFVAL-a natječu se dvije mlađe ekipe i to jedna pod mentorstvom Tomislava Faista koja je osvojila 2. mjesto u mlađoj dobnoj skupini, a ekipa pod mentorstvom Mladena Božića osvojila je 1. mjesto.

I to nije sve! FFVAL se ove sezone prijavio na 60. NMT (Natjecanje Mladih Tehničara) i odradili klupsku razinu natjecanja u dvije kategorije i to u robotskom spašavanju žrtve i robotike.

Eto i rezultata:

Jedan od mentora je izjavio da je to jedan od vrlo rijetkih radnih dana u FFVAL-u, a da se čuje muha u letu. Pogledajte nekoliko fotografija s natjecanja iz jedne i druge kategorije: